Grilltoidud

Keefirimarinaadis kana-poolkoivad

Üldiselt on erinevate marinaadide valmistamine üks minu lemmiktegevusi. Marinaadi tehes kuhjan ma tavaliselt kaussi külmikust leiduvad ained ning seejärel ootan kannatamatult järgmise päevani, et pärast ahjus küpsemist lõpptulemust maitsta. Kuna enamik minu marinaadidest valmib hetkeajendil, siis on natuke tüütu täpset retsepti kirja panna. Selle retsepti valmimisel oli aga mul pliiats ja paber koguaeg käeulatuses, et sinna siis sobivaid koguseid kritseldada. Selle maitsva ja ülimalt lihtsa retseptiga saaksite ehk oma peret pühapäevase lõunasöögi ajal üllatada?!

Valmistamine

Kuivata kanapoolkoivad kergelt majapidamispaberiga ning seejärel määri need kokku soola ja pipraga.

Valmista marinaad: selleks sega kokku keefir, mädarõigas, sinep ja mesi. Lisa ka viilutatud küüslauguküüned. Vala valmistatud marinaad kanapoolkoibadele ning lase seista vähemalt kolm tundi, veel parem üleöö.

Küpsetamiseks pane koivad ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures (võimalusel pöördõhuga režiimil) ca 25-30 minutit.

Koostisosad

    • 1 kg Rannamõisa jahutatud broileripoolkoiba
    • soola, pipart
    • 2,5 dl keefiri
    • 0,5 sl mädarõigast
    • 1 sl mahedamaitselist sinepit
    • 1 sl mett
    • 4 küüslauguküünt