postthumb
3
15 min

Kerge tsitruseline kanafilee

Tegemist on ühe maheda roaga, kus kanafileele saab seltsiks särtsakas laim ja malbem apelsin. Lõpptulemuseks on hõrk kanaroog koos maitsva tsitruskastmega. Võimalusel asetage kanafileele serveerimisel peale värsked piparmündilehed (võite need ka eelnevalt hakkida), need sobivad selle kanaroaga ideaalselt kokku. Pakkuge seda rooga köögiviljapüree, riisi või värske salatiga. Nii või teisiti on tegemist proovimist väärt roaga, mis valmib lihtsasti!

 

 

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Pressi tsitrustest mahl välja ning sega kastmeained omavahel kokku.

Tambi fileed lihahaamriga õhukeseks ning lõika 1 filee umbes kolmeks tükiks. Püherda kanatükke jahus ning prae seejärel pannil mõlemalt poolt küpseks, vahepeal ära unusta soolaga kergelt maitsestada (kui kanatükid ühe korraga ära ei mahu, siis küpseta neid mitmes jaos). Seejärel aseta kõik küpsetatud kanatükid pannile tagasi. Vala juurde ka kaste. Alanda pliidi kuumust miinumini ning lase kergelt podiseda paar minutit. Seejärel lülita pliit välja, kata pann kaanega ning lase roal pliidil seista veel umbes minutijagu. Soovitavalt serveeri koos piparmündilehtedega!

Tsitrustest saad mahla paremini välja, kui neid enne lahtilõikamist laual
kätega muljud!

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud broilerfileed
    • jahu, soola
  • Kaste
    • 1 laimi pressitud mahl
    • 1 apelsini pressitud lahm
    • 1 sl sojakastet
    • 1-2 tl mett
    • 2 sl kookospiima