postthumb
3
40 min

Kevadine hernesupp broilerisüdametega

Ilmad muutuvad järjest soojemaks ja päevad pikemaks ning kevadki pole enam mägede taga. Tänu nendele suurepärastele ilmadele proovivad enamus meist võimalikult vähe köögis süüa tehes aega veeta. Kuid siiski, kõht oleks vaja ju kuidagi täis saada aga seda võimalikult lihtsalt ja patuvabalt.
Selles retseptis toongi teieni ühe mõnusalt lihtsa ja kevadiselt kerge hernesupi retsepti, mille valmistamiseks kulub  aega kõigest 40 minutit.

 

 

Foto: Kristian Neemela

Foto: Kristian Neemela

 

Foto: Kristian Neemela

Foto: Kristian Neemela

 

 

Valmistamine

Sega omavahel tume õlu ja suhkrusiirup. Puhasta broilerisüdamed ja lisa õlu-suhkrusiirupi segusse marineeruma, umbes 30 minutiks.
Järgmisena valmista sinihallitusjuustukreem. Selleks kaalu juust ja koor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Vispelda segu ühtlaseks massiks. Jahuta ja seejärel aseta see pritskotti ning pane külmkappi hanguma.
Hernesupi valmistamiseks kuumuta potis õli ja või. Lisa herned ja kuumuta neid rasvas 1-2 minutit ning seejärel vala hernestele kuum kanapuljong. Keeda herned pehmeks, sellega läheb kiirelt. Seejärel püreesta supp saumikseriga ning valmis ta ongi.
Kõige viimasena valmista broilerisüdamed. Selleks võta südamed marinaadist välja ja kuivata paberrätikute vahel kuivaks. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae kiirelt südamed igast küljest, seejärel maitsesta meresoola ja pipraga.
Serveeri supikausi põhjale broilerisüdamed, sinihallitusjuustukreem ja viimasena vala juurde hernesupp. Kaunista värske tilliga.

Soovi korral lisa supile veidike küüslauku, annab mõnusa teravuse!

Koostisosad

  • Broilerisüdamed
    • 75 g tumedat õlut
    • 50 g tumedat suhkrusiirupit
    • 150 g broileri südameid
    • Oliiviõli praadimiseks
    • Meresoola
    • Pipart
  • Sinihallitusjuustukree
    • 70 g sinihallitusjuustu
    • 30 g rõõska koort
  • Herne supp
    • Oliiviõli
    • Võid
    • 200 g külmutatud herneid
    • 300 g kanapuljongit
  • Serveerimiseks
    • Värsket tilli