4-le
u 20 min
Lihtne

Kiire suvikõrvitsa-kanapada

Üks lihtsalt ja kiirelt valmiv roog, mis sobib valmistamiseks igal hooajal. Suvisel ajal valmista seda maakodus ning veidi jahedamal hooajal peale väsitavat tööpäeva õhtusöögiks. Kui külmkapis juhtub üle olema keedetuid kartuleid, siis valmib see toit veelgi kiiremini. Väheste komponentidega üks veidi tummine ja toitev roog. Kui soovid, võid koore asemel kasutada ka toorjuustu.

Valmistamine

Riivi suvikõrvits jämeda riivipoolega ning prae õliga piserdatud pannil paar minutit. Seejärel lisa kartulid (kui need on liiga suured, siis poolita), maitsesta soolaga ning minuti pärast lisa juurde tükeldatud suitsukanatükid. Sega läbi ning vala juurde rõõsk koor. Lase koorel rooga imenduda ning kõige lõpuks sega sisse rohkelt rohelist sibulat, vajadusel maitsesta.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 0,5 (ca 200g) keskmise suurusega suvikõrvitsat
    • 400-500 g värskeid pisikesi kartuleid, keedetuna
    • 250 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoiba (liha kogus)
    • 0,5-1 dl rõõska koort (35%)
    • rohelist sibulat
    • soola