4-5
25 min
Supid
1 ports 250kcal

Kiirelt valmiv kana-juurikasupp

Üks kiirelt valmiv supp valmistamiseks siis, kui aega on vähe. See kausitäis suppi on igati sobiv külma-aja-toit, sest ei ole midagi paremat kui käredal sügis- ja/või talvepäeval üht kausikest soojendavat suppi nautida. See supp valmib ruttu, kuna puljongi keetmise asemel on kasutatud siin juba valmis kanapuljongit. Tihtipeale kipub ju aega nappima ise puljongi keetmiseks. Eelista kindlasti mahepoodides müüdavaid puljongikuubikuid või siis kanafondi! Poeriiulilt (või siis talvevarudest sahvrist) vali endale välja meelepärased juurikad – siia suppi läks porgand, kaalikas ja juurseller. Head isu!

PS! Kõik retseptis antud juurviljakogused on kaalutud koos koorega!

Valmistamine

Koori, puhasta ja tükelda väiksemateks kuubikuteks kõik juurviljad. Pane puljong pliidile keema ning lisa porgandi- ja kaalikakuubikud. Keeda, kuni porgand on poolpehme ning lisa siis kartul ja juurseller. Lisa ka kanaliha ning keeda keskmisel tulel seni, kuni kõik juurviljakuubikud on pehmed. Tõsta seejärel broilerikintsuliha supist välja ning tükelda väiksemaks, lisa tagasi supile. Kõige lõpuks haki sisse peeneks hakitud roheline till. Paku kohe.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 250 g porgandit
    • 250 g kaalikat
    • 300 g kartulit
    • 125 g juursellerit
    • 1,5 l kanapuljongit
    • 350 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • väike kimp rohelist tilli