postthumb
9tk
30 min

Klassikalised ülepannikoogid

Kellele meeldib soolase täidisega pannkoogid, kellele jällegi meeldib täidiseks pista rohkelt magusaid lisandeid. Nii või teisiti sobib järgnevate pannkookide retsept mõlema lisandiga. Tegemist on kõige traditsioonilisema retseptiga, mille tulemusena valmivad suure õhukesed pannkoogid ning mille vahele mahub meeldivalt palju täidist. Retsept on lihtne, toimib kindlalt ning ei nõua rohkelt aega! See pannkoogitainas on vedelamapoolsem, kuid see ongi üks võtmesõnadest, miks lõpptulemusena valmivad õhukesed, kohevad ja lihtsasti pannil ümber pööratavad pannkoogid!
Kellele meeldib soolase täidisega pannkoogid, siis ühe kanatäidisega soovituse leiate retseptist!

 


Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Pane kõik taina komponedid kaussi ning mikserda kõik ilusti ühtlaseks. Seejärel kuumuta pannil sorts õli ning pane pannile kulbitäis tainast, liiguta panni nii, et kogu tainas pannil laiali ühtlaselt valguks. Kuumuta hetk ning lisa siis pannkoogi ühele poolele pisut juustu, veidi murendatud sinihallitusjuustu, seejärel kanaliha ning selle peale määri u 1-2 tl majoneesi. Kui pannkook on hüübinud, siis tõsta vabaks jäetud pannkoogi pool täidisele. Pööra korraks pannkook veel ümber, kuumuta hetk ning tõsta pannilt. Valmista samamoodi ka järgnevad pannkoogid.

Magusa lisandiga söömiseks küpseta pannkoogid esmalt pannil
mõlemalt poolt küpseks ning seejärel serveeri koos meelepäraste
komponentidega.

Koostisosad

  • Pannkoogitainas
    • 5 dl vee-piimasegu
    • 3 dl jahu
    • 2 muna
    • pisut soola-suhkrut maitseks
  • Täidis
    • riivitud juustu
    • murendatud sinihallitusjuustu
    • küpsetatud kanalihatükke
    • majoneesi