postthumb

Kleepuva marinaadiga ingveri-meeküülik

Kui valmistada küülikut, siis minu eelistuseks on lisada küülikule kergeid maitseid. Ühesõnaga ei tohi lisandid tappa küüliku enda maitset, sest küülik teadupärast omandab maitseid lihtsasti. Pole ju mõtet valmistada rooga, kus domineerib ülitugev maitseaine, nii et lõppkokkuvõttes ei ole vahet kas sööd küülikut, parti või kalkunit.

Järgnevalt üks hästi lihtne, kuid praegusesse talvisesse ilma väga hästi sobiv õhturoog. Killukese ingveri ja küüslauguga valmistatud küülik.

Valmistamine

Sulata potis mesi, lisa ülejäänud kastme ained ning lase segul keema tõusta. Hõõru küüliku kehaosad soolaga kokku pruunista teisel Seejärel lisa juurde ingveri-meekaste.  Vala juurde 1 dl vett ning hauta madalaldl kumusel poti all ca 45 minutit.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 3 Rannamõisa Jahutatud küülikutükki (sobib nii tagakints, esikints, rinnatükk)
    • 2 sl mett
    • 2 sl soja
    • 2 sl mahedat sinepit
    • 1 küüslauguküüs, viilutatuna
    • 1 sl riivitud ingverit
    • soola