postthumb

Kleepuvad kanakoivad mõnusaks suupisteks

Sellised mõnusalt kleepuvad kanakoivad on tõelised hitid, kui vaja toitvat ja maitsvat suupistet. Reeglina naudivaid neid ühtmoodi nii mehed, lapsed, vanaemad kui ka pereemad.

Valmistamine on meeldivalt lihtne ning võib garanteerida, et alati kipub paar koiba ka siis veel näppude vahele sattuma, kui kõht tegelikult ammu juba täis. Hästi sobivad sellised kleepuvad kanakoivad ka suupistelauale või ka näiteks laste sünnipäevalauale. Sel juhul võiks koivaotsadele ümber sättida fooliumi, et kleepuv kaste käsi ei määriks ja lisaks pakkuda meelepärast dipikastet.

Kui on kiire, võib kastmeained kohe kokku segada ning marinaadiga kaetud kanakoivad kohe ahju lükata. Kui aga aega on veidi rohkem, siis soovitan eelnevalt kanakoibasid küüslaugu ja oliiviõliga veidi marineerida, siis eelküpsetada ja alles siis marinaad lisada. Mesine marinaad kipub üsna kergelt ahjus kõrbema ning eelküpsetatud koibadega on kõrbemamineku riski ja sinist suitsu lihtsam vältida.

Valmistamine

Haki küüslauk, sega see väikese koguse oliiivõliga, soola ja pipraga ning veereta koibasid küüslaugu-õlikastmes. Jäta seisma tunniks-paariks. Küpseta koibasid 200 kraadi juures ca 15 minutit.


Fotod: Tuuli Mathisen

Sega marinaadikaste. Võid võtta koostisaineid võrdsetes osades või timmida koostisainete vahekorra enda eelistustele parajaks – magusasõber võib lisada rohkem mett, soolasema sõber sojat, pikentse maitse eelistaja Worcestershire kastet ja terava toidu armastaja tšillikastet.

Veereta eelküpsetatud koibasid marinaadikastmes, aseta 200-220 kraadisesse ahju ning küpseta veel ca 20 minutit, kuni ilusa kuldse värvi saavutamiseni. Söö soojalt.

Koostisosad

    • Rannamõisa jahutatud broileri poolkoibasid
    • Hakitud küüslauku
    • Soola ja pipart
    • Oliiviõli
  • Marinaadikastme jaoks võrdsetes osades
    • Sojakastet või Worcestershire kastet
    • Mett
    • Magushaput tšillikastet