3
20 min

Kleepuvas kastmes krõbe maks

See on vist üks selline retsept, mis võib maksaroogade vihkajad hoopis selle usku pöörata. Maks on seesugune tooraine, mis väga kaua kuumutamist ei taha. Kiirelt kuumutamist ühelt ja teiselt poolt ning ongi valmis. Lõpptulemusena peab maks jääma seest kergelt roosakas. Tänu kiirele küpsemisajale saab see toit kiiresti valmis.

 

 Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning pane piima sisse likku vähemalt 30 minutiks. Seejärel patsuta majapidamispaberiga kuivaks.

Pane taldrikule maisitärklist ning lisa paar näpuotsatäit soola. Püherda maksatükke tärklises ning prae siis õliga piserdatud kuumal pannil maksatükid mõlemalt poolt küpseks. Kuna maksa on palju, siis küpseta mitmes osas. Tõsta küpsetatud tükid kaussi. Vahepeal sega kokku kõik kastme ained. Vajadusel „timmi“ kastet. Vala kaste maksatükkidele ning sega kergelt need kokku.

Oluline on maksa mitte üle küpsetada!

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud pardi- või broilerimaksa
    • maisitärklist
    • soola
  • Kaste
    • 2 tl mahedat sinepit
    • 2 sl vedelat mett
    • 1 sl riisiäädikat
    • 1-2 sl oliiviõli
    • 2 sl sidrunist pressitud mahla
    • 2 tl peenelt riivitud ingverit
    • väikse sorts heledat sojakastet