postthumb

Kodujuustu-suitsukana-quiche

Kreemja täidisega suitsukanapirukas. Retsept pärineb Silja Luide kokaraamatust “Lihtsad Ahvatlused”. Täpsemalt võid raamatust lugeda ka siit: Silja Luide uus kokaraamat.

 

Foto: Silja Luide

Valmistamine

Pudista näppudega, haki noaga või töötle köögikombainis soolaga segatud jahu ja külm või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega läbi, et moodustuks tainapall. Keera tainas kilesse, vajuta natukene lapikus ja hoia u pool tundi külmas. Rulli tainas lahti ja tõsta vormi või suru ettevalmistatud (võiga määritud ja jahuga ülepuistatud või küpsetuspaberiga kaetud) 24 cm vormi põhja ja servadele. Kui on aega, sii aseta vorm veel 10 minutiks külmkappi. Torka põhi kahvliga tihedalt läbi ning küpseta 250 kraadi juures 8 minutit. Alanda ahju temperatuur 200 kraadini.

Tükelda kana. Viiluta porru õhukesteks viiludeks ja prae pannil või sees kergelt klaasjaks, aga ära pruunista. Kui on peene varrega porru ja viilud on õhukesed, ei ole praadida vaja.

Aseta munad kaussi, klopi kergelt lahti ja sega kodujuustu ning koore või piimaga läbi. Laota porru ja suitsukana ühtlaselt eelküpsetatud pirukapõhjale. Vala peale täidis ja küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit kuni täidis hakkab pealt kuldseks muutuma. Lase u 10 minutit vormis taheneda, seejärel lõika lahti ja naudi soojalt. Peale võid hakkida maitserohelist (nt murulauk, till), juurde serveerida värsket salatit.

Koostisosad

  • Põhi
    • 180 g jahu
    • 150 g külma võid
    • 1 tl soola
    • 2 sl külma vett
  • Täidis
    • 200 g suitsukana (kasuta näiteks broilerikintsuliha)
    • 1 väike või keskmine porru
    • 3 muna
    • 200 g kodujuustu hapukoore ja maitserohelisega (Farmi)
    • 1 dl (vahu)koort või täispiima (rasvasisaldus 3,5 %)