5
50 min

Kodune pikkpoiss kapsaga

Hakklihast pikkpoiss on ehtne klassika. Alljärgnevalt üks imehea retsept, mis veidi harjumuspärasest roast pisut erineb. Nimelt valmib see linnuhakklihast ning kapsast. Viimane annab toidule juurde meeldivat mahlakust. Peekoniviile ärge ka unustage, sest oma tähtis roll on neil maitsestamisel täita …

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Riivi kapsas ning sega kokku hakklihade ja majoneesiga. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi segu piklikuks ning tõsta keeksi- või ahjuvormi. Kata peekoniviiludega (ka otsad) ning küpseta ahjus 190 kraadi juures 45 minutit. Lisaks kapsale võid lisada ka peet ja/või porgandit.

Koostisosad

    • 200 g kapsast
    • 250 g Rannamõisa hakitud kalkuni rinnaliha
    • 250 g Rannamõisa hakklihasegu broileririnnafileest
    • 1 tl majoneesi
    • soola, pipart
    • u 100 g õhukesi peekoniviile