postthumb

Kodusiidriga marineeritud küülikumaks, puupliidil praetud kartulitega

Seda mõnusat panniroa retsepti jagas meiega Ööbiku talu peremees Ants Uustalu, kes retsepti valmistamiseks kasutas kodusiidrit. Kui seda riiulitel ei leidu, valmista see roog poes müüdavast. Igal juhul väärib alljärgnev maksaroog proovimist.

Valmistamine

Puhasta küülikumaks rasvast ja kelmetest. Kurna üleliigne vedelik välja ja kuivata maks. Vajadusel tükelda maks väiksemaks ja pane kaussi.

Vala üle kodusiidriga ja lase 3 h seista.

Vahepeal koori kartulid ja viiluta õhukesteks laastudeks. Sama tee ka sibula ja toorsuitsupeekoniga, viimast muidugi koorima ei pea.

Kuumuta kaks panni, ühes prae kartulid, sibul ja toorsuitsupeekon. Teises prae marineeritud küülikumaks. Seda kõike saab teha ka ühel pannil, kui on piisavalt hellust ,et toorainega õrnalt ringi käia. Marinaad keeda pool alla ja hiljem lisada võid, kes soovib võib ka hapukoort. Serveerida on seda kõige parem aedsalatiga.

Tänu sellele retseptile sain kohe palju vähemaks oma kodusiidri kogust, mis tegelikult minu joogikaardile väga ei kuulu. (Ants Uustalu)

Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • 200g Rannamõisa jahutatud küülikumaksa
    • 300ml kodusiidrit, hea kui on poolmagus
    • 30g võid
    • 2 suuremat kartulit
    • 2 riba toorsuitsupeekonit
    • 1 sibul
    • Õli