Pastaroad

Kõige klassikalisem lasanje ürtidega

Häbi tunnistada, aga lasanje on küll üks selline roog, mida peaks tunduvalt tihedamini valmistama. Viimati tegin seda toitu heal juhul aasta tagasi, aga võimalik et sellest on veelgi rohkem möödas. Mõte kõige klassikalisemast lasanjest mõlkus mul meeles juba ammu-ammu. Soov oli teha kõige tavalisemat rooga, ilma mingisuguste ilustusteta – lihtsalt juustukastme ja hakkliha-tomatiseguga, kus peal täpselt valmistaja soovidele niipalju mozzarellat kui hing ihaldab. Kõik  see kokku on aga ideaalse lasanje kooslus, mille tegemise peaks tunduvalt tihedamini ette võtma.

 

Valmistamine

Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis peeneks hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud kintsufilee rulaad ja pruunista väheke. Lisa  purustatud küüslauguküüned ja hakkliha ning küpseta pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola, pipra ja värslkte peeneks hakitud ürtidega Sega hulka purustatud tomatid ja puljong ning hauta pliidil ca 15 minutit.

Juustukastme valmistamiseks sega omavahel 1 dl piima 1 dl jahuga. Ülejäänud piim kuumuta potis kuni keemiseni. Seejärel lisa eelnevalt kokku segatud jahu-piima, ise pidevalt segades, et ei tekiks klimpe. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Sega sisse pool riivjuustust. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.

Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel juustukastet. Lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale raputa riivjuustu ning mozzarellviilud. Küpseta ahjus 40 minutit.

Koostisosad