postthumb
6
60 min
Pastaroad

Kõige klassikalisem lasanje ürtidega

Lasanje on küll üks selline roog, mida võiks tunduvalt tihedamini valmistada – vähemalt jahedal hooajal. Järgnevalt üks linnulihast valmiv lasanje koos lihtsa juustukastme ja hakkliha-tomatiseguga. Seda rooga troonib aga täpselt valmistaja soovide kohaselt nii palju mozzarellat, kui hing ihaldab.

 

Valmistamine

Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis peeneks hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud kintsufilee rulaad ja pruunista väheke. Lisa  purustatud küüslauguküüned ja hakkliha ning küpseta pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola, pipra ja värslkte peeneks hakitud ürtidega Sega hulka purustatud tomatid ja puljong ning hauta pliidil ca 15 minutit.

Juustukastme valmistamiseks sega omavahel 1 dl piima 1 dl jahuga. Ülejäänud piim kuumuta potis kuni keemiseni. Seejärel lisa eelnevalt kokku segatud jahu-piima, ise pidevalt segades, et ei tekiks klimpe. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Sega sisse pool riivjuustust. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.

Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel juustukastet. Lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale raputa riivjuustu ning mozzarellviilud. Küpseta ahjus 40 minutit.

 

Koostisosad

    • 1 pk lasanjeplaate
    • 1 sibul
    • 100g sinki
    • 2 küüslauguküünt
    • 350 g hakklihasegu broilerikintsulihast
    • suur peotäis värskeid ürte (basiilikut, tilli, salveilehti, estragoni, peterselli)
    • 400 g purustatud tomateid
    • 2 dl puljongit (kana või loomaliha)
    • 1 dl jahu
    • 1 l piima
    • 300 g riivjuustu
    • 125 g mozzarellat
    • 0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
    • soola, musta pipart
    • oliiviõli