Kookoskastmes kalkuniliha riisinuudlitega

Sobivalt lihtne retsept mõneks eriliseks tähtpäevaks juhul, kui lõunasöögi valmistamine on meespere õlul. Tulemuseks on üllatuslikult hõrk kalkuniroog, õrn-aimatava kookospiimaga.

Valmistamine

Lõika kalkuni kintsuliha tükkideks ning prae kuumal, õliga piserdatud pannil küpseks. Paar minutit enne lisa juurde ingveritükid. Maitsesta soola ja pipraga ning sega sisse austrikaste. Vala juurde kookospiim ning alanda pliidikuumust miinimumile. Lase podiseda kaane all ca 1,5 tundi. Pool tundi enne valmimist tõsta kulbitäis pannil olevat kastet kaussi ning vispelda sisse maisitärklis. Vala see tagasi pannile edasi hauduma, lisa ka hakitud India pähklid ning kuumuta segu, kuni kaste pakseneb.

Riisinuudlite valmistamiseks keeda need soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil olevale ajasoovitusele. Serveeri koos kookokskastmes kalkunilihaga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 700 g Rannamõisa Jahutatud Kalkuni kintsuliha (kondita/nahata)
    • 2 sl kuubikuteks lõigatud ingverijuuretükke
    • 2 sl austrikastet
    • 400 ml kookospiima
    • paar peotäit India pähkleid, väiksemaks hakituna
    • 2 tl maisitärklist
    • soola, pipart