postthumb

Kookospiima marinaadis kalkunikintsuliha

Kookospiimas marineerimine annab kalkunilihale juurde pehmust ja mahlasust. Lõpptulemuseks on hästi õrna kookose maitsega grill-liha. Tugevat kookosemaitset kindlasti kartma ei pea, pigem täidab kookospiim viimistlemisrolli.

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika kalkuni kintsulihast väiksemad suupärased tükid ning pane karpi. Vala peale kookospiim (niipalju, et kintsulihatükid saaks sellega kergelt kokku), lisa äädikas, hakitud koriander ning näpuotsatäis pipart. Sulge kaanega ning raputa, et kõik saaks ühtlaselt marinaadiga kokku. Lase maitsestuda jahedas ööpäev. Seejärel küpseta grillil liha valmis, vahetult enne grillimist maitsesta soolaga.

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
    • ca 0,5-1 dl kookospiima
    • 2 sl valgeveiniäädikat
    • kimbuke värsket koriandrit
    • pipart, soola