postthumb
3
40 min
Grilltoidud

Köömnekana

Seda retsepti võiks selle aasta grillhooajal kohe kindlasti järele proovida. Tänu eelnevalt jahuks jahvatatud köömnetele jääb lihale juurde maitsev köömnene mekk. Jahvatamisel on heaks abimeheke kohviveski või siis peenestamisfunktsiooniga köögikombain, äärmisel juhul aitab ka uhmer.

Valmistamine

Jahvata köömned peeneks jahuks ning hõõru sellega kokku broilerikintsulihatükid. Pane lihad kaussi, sega omavahel marineerimisvedelik ja mesi ning lisa liha juurde. Raputa kaussi nii, et kõik saaks marinaadivedelikuga ilusti kokku. Lase lihadel jahedas kaanega suletult maitsestuda vähemalt ööpäev. Vahetult enne grillimist, maitsesta lihad soolaga ning küpseta grillil valmis. Seda liha võid valmist teha ka pannil küpsetades.

Koostisosad

    • 700 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • 2 sl köömneid
    • 4-5 sl marineeritud kurgi vedelikku
    • 0,5-1 tl vedelat mett
    • soola