postthumb
6
1 h
Pirukad
Klassika

Koore-singipirukas (Quiche lorraine)

On aeg valmistada ahjusooja pirukat – kuulsat traditsioonilist singipirukat kõige klassikalisemas võtmes, millel lisandiks sibul, sink ning juust.

Valmistamine

Sega jahu ja sool, haki juurde külm või. Lisa vesi ning sõtku kiiresti tainaks. Suru tainas lahtikäiva koogivormi (22cm) põhja ja äärtele ning aseta 10 minutiks külmkappi. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud ning eelküpseta  pirukapõhja ahjus 225°C juures 10 minutit.

Haki sibul peeneks ning sink väikesteks kuubikuteks. Pruunista pannil sibul klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa ka singikuubikud. Aseta eelküpsetatud põhjale. Sega kokku kõik ülejäänud ained, maitsesta ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Koostisosad

  • Tainas
    • 4 dl nisujahu
    • 0,75 tl soola
    • 175 g võid
    • 3 sl külma vett
  • Kate
    • 1 suurem sibul
    • 300 g sinki
    • 3 muna
    • 1 dl rõõska koort (35%)
    • 1 dl hapukoort
    • soola, pipart
    • 3 dl riivjuustu
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun