postthumb

Koore-singipirukas (Quiche lorraine)

Kas saaks ilma ahjusooja pirukata, kui õueaknast vaatavad vastu poriloigud, tuuleiilist kaldus õunapuud ning hallikas pilvede kogum. Kogu suvine soojs ongi lõpuks asendunud tüüpilise sügisilmadega, kus parimateks sõpradeks saavad rohetäpilised kummikud, kollane vihmavari ning mummuline vihmakeep. Jah ahjusoojade soojendavate pirukate aeg on käes – Kuulus traditsiooniline singipirukas  kõige klassikalisemas võtmes, lisandiks sibul, sink ning juust.

Valmistamine

Sega jahu ja sool, haki jurde külm või. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks. Suru tainas lahtikäiva 22cm läbimõõduga koogivormi. põhja ja äärtele. ning aseta 10 minutiks külma. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud ning eelküpseta ahjus 225°C juures 10 minutit.

Haki sibul peeneks ning sink väikesteks kuubikuteks. Pruunista pannil sibul klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa ka singikuubikud. Aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi kokku kõik ülejäänud ained, maitsesta ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.'

Foto: Ragne Värk

Koostisosad