4
30 min

Koorekastmes kalkunisteigid

Üht lihtsamat sorti argipäevaroog, mille valmistamiseks on kalkuniviilud eelmisel päeval sibula ja küüslauguga marineerima pandud. Lõpptulemusena valmivad mahlased kalkunisteigid sibulases koorekastmes.

 

 Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika filee neljaks ning tambi vajadusel veidi õhemaks. Lõika sibul ja küüslauguküüned viiludeks ning pane koos kalkunifileedega kihiti säilituskarpi. Sulge kaanega ning jäta vähemalt kuueks tunniks külmkappi maitsestuma. Seejärel maitsesta fileed soola ja pipraga ning prae pannil mõlemalt paar minutit. Poole pealt lisa juurde marinaadis olnud sibula- ja küüslauguviilud. Seejärel vala juurde puljong, hauta madalal kuumusel 5 minutit ning lisa juurde koor ja palsamiäädikas, vajadusel maitsesta. Hauta veel umbes 4-5 minutit  ning paku koheselt koos keedetud kartulitega.

Paku rooga koos keedetud kruupidega, mis sega pannile koorekastmesse.

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • 1 suurem sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • 2 dl puljongit
    • 1 dl rõõska koort (35%)
    • 1 tl palsamiäädikat
    • soola, pipart