postthumb
4
20 min

Koorene kanaroog seentega

Kana, seened ning sinihallitusjuust sobivad ideaalselt kokku – täiendavalt maitsvalt üksteist. Järgnevalt üks lihte roog, mida on eriti münus valmistada just seenehooajal. Retsept ilmus ka ajakirja Maret augustikuunumbris.

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõigake kanafilee väiksemateks tükkideks ning praadige pannil mõned minutid. Seejärel lisage juurde õhukesteks viiludeks lõigatud porru ning kukeseened. Praadige seni, kuni kana ja kukeseened on valmis küpsenud. Maitsestage soola ja pipraga. Seejärel valage juurde rõõsk koor ning murendage juurde sinihallitusjuust. Laske madalal kuumusel kastmel veidi pakseneda ning serveerige kohe. Kõrvale sobib pakkumiseks nii kartul, riis kui ka tatar.

Kui kukeseene hooaega ei ole, kasuta šampinjone.

Koostisosad

    • 500 g jahutatud broilerifileed
    • 1 porru (valge osa)
    • 300 g kukeseeni
    • 4 dl rõõska koort (35%)
    • 50 g sinihallitusjuustu
    • soola, pipart