Kõrvitsa-sidrunisupp hautatud küülikulihaga

Küüliku keskmine osa kahjuks väga apetiitse välimusega ei ole ning seetõttu seda eraldi serveerida ei sobi. Siin on aga üks hea viis, kuidas rindkeretükke nutikalt ära kasutada. Lase küüliku keskosal hanerasvas ca 40 minutit küpseda, selleks ajaks on liha muutunud maitsvaks ja ülipehmeks, mis eraldub kergesti kondilt. Sedasama maitsvat liha serveeri supil

Kõrvitsa-sidrunisupp on üks äärmiselt hästi üllatav maitsekooslus. Kerge ning suvine supp, mis valmib (suuresti tänu sidrunile) ilma traditsioonilise juustu või kooreta. Supi tekstuuri aitab lihvida retseptis olevad kartulid.

 

Valmistamine

Enne supi valmistamist hõõru küülikutükid soola ja pipraga kokku. Kuumuta paksupõhjalises potis hanerasv ja või sulaminseni. Madalda seejärel kuumus võimalikult madalaks ning aseta küülikutükid rasva sisse. Lase madalal kuumusel podiseda 20 minutit, seejärel pööra küülikutükid ümber ning lase edasi küpseda veel 20 minutit. Eemalda liha kondilt ning serveeri kuumal supil.

Lõika porru viiludeks ning küpseta pannil õlis klaasjaks. Poole pealt lisa puhastatud ja kooritud kõrvitsa-, kartuli- ja porgandikuubikud ning pruunista veidi. Lisa puljong ning keeda seni kuni kõik on pehme. Püreesta supp (vajadusel lisa puljongit sobiva paksuse saavutamiseks). Kõige lõpuks lisa segades juurde sidruni riivitud koor ja –mahl. Maitsesta suhkru ja sojaga ning kuumuta supp tulel uuesti keemiseni.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küüliku rindkeretükk
    • 200 g hanerasva
    • 1 sl võid
  • Supp
    • 1 porru valge osa
    • 800 g muskaatkõrvitsat (kooritud kogus)
    • 1 l köögiviljapuljongit
    • 225 g kartulit (kooritud kogus)
    • 1 porgand
    • 1 sidruni riivitud koor
    • 0,5 sidruni pressitud mahl
    • soja, suhkrut