2
35 min

Kõrvitsapüreesupp suitsutatud kanalihaga

See on väga-väga maitsev kõrvitsapüreesupp. Mõnusalt kreemja konsistentsiga ja kergelt vürtsika ning suitsuse maitsega. Kõrvitsa uputuse ajal üks ideaalne supp sügisesse.
Muide, seda suppi sobib hästi ka purki panna ning järgmine päev tööle kaasa võtta!

 

kõrvitsasupp4

Foto: Kristian Neemela

 

Valmistamine

Koori ja puhasta kõrvits ning lõika kuubikuteks. Pane pott tulele ning lisa õli, või, tüümian, basiiliku lehed ja kõrvits, kuumuta segades kuni 5 minutit. Kalla kõrvitsatele keevat vett, et kõrvitsad oleks napilt veega kaetud ning lase 15 minutit keeda. Püreesta kõrvitsad, lisa koor ja püreesta veel. Maitsesta supp soola, muskaatpähkli, sidrunimahla ja tükeldatud tšilliga. Serveerimisel aseta supi keskele ribadeks lõigatud suitsutatud broiler.

Koostisosad

    • 1 väike pudelkõrvits (kaalus umbes 750 g)
    • 200 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoib
    • keevat vett
    • 200 ml rõõska koort 35%
    • 0,25 tk sidrunit
    • 5-6 basiiliku lehte
    • 1 tüümiani oksa lehed
    • 1 sl oliiviõli
    • 20 g võid
    • sool
    • muskaatpähkel
    • 1 väike tšillikaun