postthumb
4
1 h 30 min

Kreeka jogurti ja mesise kattega ahjukana

Kreeka jogurt ja mesi teevad ahjukana maitsestamisel imesid. Ühelt poolt pehmendavad liha tekstuuri, teiselt poolt annavad aga erakordselt rikkalikku maitset. Kana valmib ahjus eelnevalt nö „liblikaks lõigatuna”, kuna nii küpseb see ahjus ühtlasemalt läbi.

 

 

 

ahjukana (1)

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika broileril selgroog mõlemalt poolt kana küljest lahti. Suru seejärel broiler laiali ning vajuta kergelt lamedaks. Maitsesta kana mõlemalt poolt soola ja pipraga ning aseta seejärel ahjuvormi (naha pool üleval). Sega jogurt, mesi ja äädikas omavahel kokku ning hõõru kana sellega kokku.  Lase võimalusel maitsestuda 30 min. Seejärel lisa vormi pooleks lõigatud redised ja Hiina kapsas. Vala vormi vesi. Piserda kana kokku õliga ning aseta kanale peale võitükikesed. Küpseta 175 kraadi juures u 1 tund. 15 minutit enne küpsetamise lõppu lisa vormi ka vahukoor.

Vormi tekkinud vedelikku saad kasutada kastmena! Paku juurde isetehtud kartulipüreed

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud broiler
    • soola, pipart
    • suur peotäis rediseid
    • suur peotäis hiinakapsast, ribadeks lõigatuna
    • 1,5 dl vett
    • õli
    • 50 g võid
    • 1 dl vahukoort
  • Maitsestamiseks
    • 1 sl Kreeka jogurtit
    • 1 tl mett
    • 1 tl valge veiniäädikat