postthumb
4-le

Kukeseenepasta pardimaksaga

See on üks lihtne argiõhtu toit, mida on hea valmistada näiteks pärast pikka tööpäeva. Pardimaks on oma maitselt ja teksuurilt eriti hõrk ja eriline.  Selleks, et lõpptulemus oleks võimalikult ideaalilähedane, tuleb maksa kiirelt võimalikult suurel kuumusel mõlemalt poolt pannil küpsetada.  Seest peab pardimaks jääma õrnalt roosakas. Valmis saab see roog umbes poole tunniga ning maitseb suurepäraselt.

Valmistamine

Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning aseta piima sisse likku ca 30 minutiks. Pane pasta soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda seni kune see on poolepehme ehk "al dente“.

Lõika sibul pooleks ning seejärel viiluta poolratasteks. Puhasta kukeseened ning tükelda väiksemaks. Kuumuta pannil sorts õli ning pane sellesse sibulad praadima (raputa sibulatele veidi soola, nii aitab see kõrbemist vältida). Poole pealt lisa seened, maitsesta soola ja pipraga. Prae seni kuni sibulad ja seened on läbi küpsenud. Seejärel lisa juurde 2 tl jahu, sega korralikult. Lisa rõõsk koor ning lase madalal kuumusel kastmel vaikselt pakseneda. Nõruta pasta ning vala peale varasemalt valmistatud kukeseenekaste. Sega läbi, vajadusel maitsesta.

Kuivata maksatükid majapidamispaberiga. Pane taldrikule paar peotäit jahu, millele lisa maitsestamiseks soola (ca 0,5 tl). Püherda maksatükke mõlemalt poolt jahus. Kuumuta pannil õli ning prae seejärel maksatükid kiirelt mõlemalt poolt küpseks. Serveeri praetud pardimaksa kukeseenepastaga, kuhu jahvata peale musta pipart ning vala peale mõnus sorts oliiviõli.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • piima
    • 1 sibul
    • 250 g kukeseeni
    • 2 tl jahu + maksa paneerimiseks
    • 4 dl rõõska koort (35%)
    • 250 g tagliatelle pastat
    • soola, pipart,
    • oliiviõli