postthumb
2 h
Grilltoidud

Grillitud linnuliha pestose mozzarellaga

Suvise grilli kõrvale sobib ideaalselt Evelin Ainomäe signatuurroog mozzarella-salat, mis viib keele alla!

Valmistamine

Sega kokku marinaad kõigist komponentidest ning aseta meelepärane linnufilee marinaadi. Lase lihal külmkapis marineeruda mõni tund. Grilli liha sobival kuumusel, kuid hoolitse selle eest, et liha liigselt ära ei kuivaks!

Pesto-mozzarella valmistamiseks võta vaagen või suurem taldrik ning aseta sinna tomati viilud. Tomativiilude peale pane viilutatud mozzarella. (Võid ka kasutada mozzarella-pallikesi, siis pääsed viilutamise vaevast). Tomati ja juustu peale puista veidi peeneks hakitud šalottsibulat, purustatud pipart ja soovi korral veidi meresoola.

Nüüd sega kokku kaste: selleks vala väiksesse kaussi veidi extra virgin oliiviõli ja samas koguses palsamiäädika kreemi. Sega mõlemad komponendid kokku ning lisa kaste salatile. Lõpetuseks kanna salatile teelusikaga pestot nii, et iga sööja saaks oma tomati ja juustu tükiga ka veidi pesto maitset tunda.

Head isu!

Retsepti autor: Evelin Ainomäe

Koostisosad

  • Marinaadiks
    • palsamiäädikat
    • Oliiviõli
    • Kuivatatud basiilikut
    • Küüslaugu pulbrit või peeneks hakitud küüslauku
    • Kuivatatud tüümiani
    • Purustatud pipart
  • Pesto-mozzarella
    • Mozzarella
    • Suuri ja soovitavalt eestimaiseid maitsvaid tomateid
    • Värsket basiilikut
    • Šalottsibulat
    • Oliiviõli
    • palsamiäädikakreemi
    • Meresoola, pipart
    • Basiilikupestot valmiskujul (näiteks Barilla)