postthumb
4-le

Külmsupp värske kartuli ja pestokanaga

Valmistasin paar päeva tagasi minu üht lemmikut pestokana. Õigesti grillituna on see retsept tõsiselt maitsev comfort-food kategooriasse sobiv toit. Niimoodi mahlasena ning õrn-pestose maitsega linnuliha sobib ideaalselt ka külmsupiretsepti. Tegelikult on ju suvised külmsupid ühed tänuväärsed teeme-külmkapi-tühjaks toidud. Pole kahtlustki, et üks kõige parem supp suvel on külmsupp:)

Minule maitseb, kui külmsupis on kindlasti kartulit ja keedumuna, tegelikult aga valmista see sellest, mis iganes meeldib või mis parasjagu külmkapis ärakasutamist vajab. Seetõttu võib siin (nii nagu minagi tegin) kasutusele võtta eelmise päeva suurest grillimisest järelejäänud liha.

Valmistamine

Tükelda kartulid, kurk ja munad meelepärasteks tükkideks. Haki murulauk Tükelda broilerifilee ning prae pannil küpseks, vahepeal soolaga maitsestades (kui kasutad juba varem valmis küpsetatud linnuliha, siis jääb see vaev ära).  Sega kokku retsepti 5 esimest koostisainet, lisa juurde oliiviõli, valgeveiniäädikas ning maitse järgi soola, pipart ja suhkrut. Sega läbi ning jäta segu maitsestuma ca pooleks tunniks. Seejärel lisa juurde jogurt ja maitsesta lõplikult.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 3 keedetud värsket kartulit
    • 0,5 kurki
    • 4 muna, keedetuna
    • kimbuke murulauku
    • 250 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed (või grillimisest järelejäänud linnuliha)
    • 2 sl oliiviõli
    • 0,5 tl valgeveiniäädikat
    • 3 purki soolast jogurtit (sibula-küüslaugu) või 750 ml keefiri
    • soola, pipart, suhkrut