postthumb
4-5
3 h
Lõunasöök
Pidulik

Part apelsini, küüslauguküünte ja hapukapsaga

Terve pardi valmistamine ahjus on väga lihtne. Kuna pardiliha on omajagu rasvane, siis ei ole suurt ohtu, et liha lõpptulemusel kuivaks jääks!

Valmistamine

Loputa part voolava vee all seest ja väljast läbi. Seejärel patsuta liha majapidamispaberiga kuivaks. Tee noaga (rinnapoolele) nahale noaga sisselõiked üht- ja teistpidi, et tekiks ruudustik. Tee noaga mõned täkked ka pardi rasvasematesse kohtadesse koibade juures, et küpsemisel saaks rasv väljuda. Maitsesta part korralikult soola ja pipraga kokku nii seest kui ka väljast.

Koori apelsin ning eemalda noaga valge osa. Tükelda apelsin. Täida part apelsinitükkide, viilutatud küüslauguküünte ja kaneelikoorega. Seo pardi jalad ja tiivad (liha)nööriga kokku. Tõsta part vormi rinnapool ülal. Lisa hapukapsas ja tükeldatud kartulid. Vala vormi puljong.

Küpseta parti kaane all 200 kraadi juures 20 minutit. Seejärel alanda temperatuur 150 kraadini ning küpseta liha 2 tundi.
Sega omavahel kastme ained. Pintselda part kastmega kokku ning küpseta liha veel ilma kaaneta 30 minutit.

Koostisosad

    • 1 jahutatud part
    • soola, pipart
    • 1 apelsin
    • 5 küüslauguküünt
    • 500 g kartuleid
    • 500 g hapukapsast
    • 2 dl puljongit
  • Kaste
    • 1 tl mett
    • 2 sl palsamiäädikat
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun