Küüliku rillette

Rillette on talviselt rammus aga väga maitsev suupiste, mida serveeritakse röstsaial või pehmel ciabattal. See valmib madalal kuumusel rasvas küpsenud lihast.  Algselt valmistati seda sealihast, kuid proovida soovitame ka küüliku- ja pardilihast valmistatud rillette´i.

Kui küüliku esi ja –tagakäpad sobivad ideaalselt serveerimiseks., siis see retsept on ideaalne kasutada ära küüliku rindkere, mis nii apetiitsed välja ei näe.

Valmistamine

Haki küüslauk, salveilehed ja tüümian. Lisa juurde meresool, seesamiõli ja kergelt purustatud loorberilehed. Hõõru soolaseguga kokku küülik ning jäta see jahedasse maitsestuma ööpäevaks.  Seejärel pane küülik väiksemasse ahjuvormi, vala peale sulatatud rasv ja küpsetada 150 kraadi juures 2 tundi ja 30 minutit, vahepeal küülikut pöörates.

Haki küüslauk ning kuumuta koos hakitud salveiga paar minutit madalal kuumusel. Kui küülik on ahjus pehmeks küpsenud, ribasta liha kahvli abil. Sega kokku praetud küüslauguseguga ning pane segu väiksematesse vormidesse - hästi sobivad ramekin-vormid. Nõruta küpsetamisel tekkinud rasv läbi sõela ning vala vormidesse liha juurde. Lase külmas paar tunnikest taheneda. Head isu!


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud küülikut (kõige parem kasutada rindkere tükke)
    • 150 g sea- või pardirasva
    • ca 1,5 tl meresoola
    • 3 loorberilehte
    • 1 tl tüümiani
    • 1 suur küüslauguküüs
    • 4 salveilehte
    • 1 tl seesamiõli