3
1 h

Küülikukoivapada kruupidega

Kui kasutate küüliku paremaid tükke grillimiseks või niisama küpsetamiseks, siis sellest järelejäänud tükid saab pista siiasamasse pajarooga.  Retsept ilmus ka ajakirja Oma Maitse (november2014).

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Kuumuta kõrgema servadega pannil pisut õli. Maitsesta küülikutükid soolaga ning pane pannile (va subproduktid). Pruunista mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seejärel lisa pannile ülejäänud ained, aseta pannile peale kaas ning lase madalal kuumusel haududa 30 minutit. Seejärel lisa juurde ka subproduktid ning hauta veel 15 minutit. Maitsesta lõplikult ning serveeri.

Vürtsisema maitse austajad võivad siia rooga ohtralt tšillit lisada!

Koostisosad

    • Rannamõisa jahutatud küüliku esikäpad + käppadepoolne rindkere, lisaks maks ja neerud
    • soola, 4-5 pipratera,
    • 1 sl mahedat sinepit
    • 2 dl vett
    • 2 dl valget veini
    • 1 dl odrakruupe, eelnevalt korralikult loputatud.
    • 1 peotäis estragonilehti
    • 0,5-1 sl mett
    • 1 sellerivars, viilutatuna