postthumb
2
40 min

Küülikuliharull

Küüliku kõhu all olevaid tippivaid kõhuääri saab ideaalselt ära kasutada liharulli valmistamisel. Hautamisel koos teiste tükkidega võivad need pisut kuivaks ja kõvaks jääda, kuid liharullina valmistatult sobivad hästi võileivale, niisama söömiseks või salatile – kuidas ise tahate! Retsept ilmus ka ajakirjas Oma Maitse (november 2014).

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Lõika küüliku rippuvad kõhuääred ära. Aseta ääred üksteise peale ning "kleebi" need tampides toidukile vahel kokku nii, et saaksid ühe suure õhukese lihatüki.  Kata see toorsingiga. Haki ploomid väiksemaks ning laota singile, seejärel raputa peale sinihallitusjuust. Keera see lühemast äärest rulli ning seo niidiga korralikult kinni – jälgi et otsad oleks korralikult kinni. Maitsesta rull pealt soolaga ning pruunista seejärel kõik küljed korralikult pannil. Seejärel küpseta 180 kraadi juures ca 12 minutit. Lase lihal pisut puhata ning lõika siis viiludeks.

Lisa täidisesse ka pisut hapukapsast!

Koostisosad

    • 2 jahutatud küüliku kõhuäärt
    • 2 viilu toorsinki
    • 6 kuivatatud ploomi
    • 1 sl murendatud sinihallitusjuustu
    • soola