4-le

Küülikupasta seente ja peekoniga

Hea pastaroog on selline, kus on veidi uudseid elamusi, kuid samas ka kohtmist vanade heade maitsetega. Järgnevalt üks vägagi mõnus pastaroog, kus on veini, peekonit, küüslauku… ning otseloomulikult mängib peaosa küülik.

Valmistamine

Kuumuta pannil sibul klaasjaks, poole pealt lisa juurde ribadeks lõigatud peekon, porruviilud, purustatud küüslauguküüned, šampinjonid ja majoraan. Kuumuta kõik läbi.

Püherda küülikutükke soola-pipraga maitsestatud jahus. Pruunista pannil koivad mõlemalt poolt kuldseks ning lisa need peekoni-sibulasegu juurde. Lisa vein ja vesi ning hauta pliidil madalal kuumusel kaane all 55min.

Kui küülik on valminud, keeda pastat soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil märgitud juhistele (pasta peab jääma al dente).

Aseta küülikutükid potist taldrikule ning eralda liha kontidelt. Haki küülikuliha veidi väiksemaks. Kurna hautamisvedelik läbi sõela (jäta vedelik alles) ning aseta pann uuesti tulele. Lisa pannile kergelt segades juurde pasta. Kui pasta jääb liiga kuiv, vala juurde veidi hautamisvedelikku.  Sega pastale sisse parmesan ning küülikuliha ja serveeri koheselt.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa jahutatud küüliku tagakoiba
    • jahu
    • 6 suitsupeekoniviilu
    • 0,5 sibulat, peeneks hakituna
    • 10 cm jupp porrut (valge osa), viiludeks lõigatuna
    • 2 küüslauguküünt, purustatuna
    • 10 šampinjoni
    • 2 sl majoraani, peeneks hakituna
    • 3 dl valget veini
    • 0,5 dl vett
    • soola, pipart
    • 250-300 g tagliatelle pastat
    • 75 g riivitud parmesani