3-le
1 h
Lihtne

Küülikupuljongist porgandipüreesupp

Küüliku valmistamisel jääb tihtipeale üle seljaosa, mida kohe kindlasti ei tasu ära visata, vaid hoopis sügavkülma pista.  Kui tekib isu puljongit keeta, siis seesama küüliku selg sobib selleks suurepäraselt. Kui aega napib, siis puljongi materjali eelneval pruunistamisel saab piisavalt aromaatse puljongi ka poole tunniga. Porgandisupp ise on ehedalt porgandine, mistõttu keedetud porgandi austajatele see ei pruugi maitseda. Parmesan paneb i-le täpi!

Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

 

Valmistamine

Alustuseks keeda puljong. Selleks kuumuta poti põhjas õli, lisa viilutatud sibul ja noaseljaga puruks vajutatud küüslauguküüned ning raputa soolaga üle. Lisa ka viilitatud porgand, pipraterad ja loorberilehed. Sega läbi. Nüüd pane potti ka küüliku seljaosa ning pruunista seda korralikult igast küljest. Vala peale keev vesi ja jäta pooleks tunniks keskmisele kuumusele podisema. Tõsta seljatükk välja ning kurna puljong.

Koori porgandid ja kartulid ning lõika väiksemaks. Pane porgandid koos puljongiga keema. 5 minuti pärast lisa kartulid. Kui juurviljad on pehmed, siis lisa rukolalehed ka püreesta poti sisu. Sega juurde sulatatud juust. Vajaduse korral maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel haki peale keedetud küülikuliha, raputa peale hakitud rukolat ja riivitud parmesani.

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

  • Puljong
    • Küüliku seljaosa
    • ca 800 ml vett
    • 4 sl oliivõli
    • 1 sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • 50 g porgandit
    • 1,5 tl soola
    • 8 pipratera
    • 2 loorberilehte
  • Supi sisse
    • 200 g porgandit
    • 200 g kartulit
    • 1,5 sl sulatatud juustu
    • 2 peotäit rukolat
    • 3 sl riivitud parmesani