4-5
1 h 30 min
Lihtne

Küülikuraguu kartuli-porgandipüreega

Raguu on suurepärane mugavustoit, mille saab tunnikeseks lihtsalt potti hauduma unustada ning seetõttu, ei kulu selle roa valmistamisele palju vaeva. Raguu on liharoog, mida serveeritakse tavaliselt pastaga. Siinkohal on aga raguu lisandiks võetud maitsev ja kohev kartuli-porgandipüree.

Miks eelistada küülikuliha?
– Kõrge proteiinisisaldusega;
– Madala rasvasisaldusega;
– Kalorivaene.

Valmistamine

Lõika küüliku rümp kolmeks-neljaks tükiks. Maitsesta soola ja pipraga ning seejärel hõõru kokku paprikapulbriga. Pruunista seejärel küülikutükid paksupõhjalises potis õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta kõrvale.

Viiluta sibul ja küüslauguküüned ning pane paksupõhjalisse potti (seal, kus ka küülikutükid pruunistasid) küpsema. Koori ja viiluta porgandid ning lisa pannile. Lisa ka loorberilehed, sinep ja tomatipasta. Lase minut küpseda ning lisa siis juurde vein, puljong ja tüümianikimp. Maitsesta ning lase madalal kuumusel osaliselt kaanega kaetult podiseda 1 tund. Seejärel võta küülikutükid potist, eemalda liha kontidelt ja tükelda väiksemateks tükkideks. Võta potist tüümianikimp ja loorberilehed. Lisa liha tagasi potti, sega ning serveeri koos kartulipüreega.

Koori ja tükelda väiksemaks kartulid ja porgandid. Keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, lisa potti või ning tambi pudrunuiaga püreeks. Vahepeal kalla juurde rõõsk koor. Maitsesta.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küüliku rümp
    • 2 tl paprikapulbrit
    • soola, pipart
    • 1 punane sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • 175 g porgandit
    • 200 g tomatipastat
    • 1 dl punast veini
    • 2 dl köögiviljapuljongit
    • 2 loorberilehte
    • 2 sl mahedat sinepit
    • väike kimp tüümiani
    • soola, pipart, suhkrut
  • Kartuli-porgandipüree
    • 1,2 kg kartulit
    • 250 g porgandit
    • 2 sl võid
    • 2 dl rõõska koort (35%)
    • soola