postthumb
4-6
40 min
Lisandid
Gluteenivaba!

Küüslaugukartulid

Kui oled kartuliusku, siis tasub vaadata sedasama retsepti. Tegemist on küüslauguse kartulilisandiga, mis sobib hästi lisandiks linnuliha kõrvale.

Valmistamine

Koori kartulid, tükelda väiksemateks tükkideks ning keeda soolaga maitsestatud vees ca 5-7 minutit. Nõruta seejärel kartulid ning pane need ahjuvormi (võimalusel ühe kihina). Sega omavahel oliiviõli, hakitud küüslauguküüned ja petersell ning nirista segu kartulitele. Sega, et kõik saaks õliseguga kokku. Raputa üle pärmihelvestega ning küpseta seejärel ahjus 200 kraadi juures 15-20 min ehk seni kuni kartulid kerge kuldpruuni jume omandavad. Maitsesta täiendavalt!
PS! Küpsemise ajal võid vahepeal kartuleid pöörata 1-2 korda.

Koostisosad

    • 1 kg kartuleid
    • soola
    • 100 g oliiviõli
    • 4 küüslauguküünt
    • 4 sl hakitud peterselli
    • 2 sl pärmihelbeid
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun