10 tk

Lehttaignakorvid pistaatsiapähklite ja kalkunisingiga

Kas Teie patustate vahel ning ostate poest valmis pirukatainast? Mina luban sellist asja endale ainult lehttaigna ja pärmi-lehttaigna puhul. Üsna aeganõudev on valmistada ideaalset lehttainast. Olen ükskord teinud kihilist pärmi-lehttainast, soovides küpsetada kõige maitsvamaid võiroose, kus soolasust ja võid on lisatud enam kui piisavalt. See, ligi päeva kestnud taigna valmistamine, lõppes võirooside näol aga suure pettumusega. Kohevatest, kihilistest võirohketest saiakestest võisin vaid unistada. Tulemuseks olid sellised keskpärased saiakesed, mida võiks võrrelda täiesti tavaliste pärmitaignast saiakestega. Seetõttu olen veendunud, et kõiki lehttainalisi on siiski aja ja enda närvide säilitamise huvides mõtekas poest osta. Ja siis saabki kasvõi pooletunni jooksul valmistada õnnestunuid pirukaid.

Need küpsetised pistaatsiapähklite ja kalkunisingiga on üsnagi populaarne küpsetis minu nädalavahetuse hommikulaual. Juust, pähklid ja kalkunisink on juba sellised koostisosad, mille lõpptulemuse headuses võib päris kindel olla.

Valmistamine

Koori pistaatsiapähklid ning haki need väiksemaks. Sega hakitud pähklid riivitud juustu, tükeldatud kalkuni kintsuliha, lahtiklopitud muna, hapukoore ja rohelise tilliga. Rulli lehttainas laual õhukeseks ning lõika sellest välja 10 ruutu. Aseta need muffinipanni vormidesse. Jaota täidis muffinivormidesse ning küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g lehttainast
    • 100 g pistaatsiapähkleid
    • 75 g riivitud juustu
    • 100 g Rannamõisa Suitsutatud kalkuni kintsuliha (kondita/nahaga)
    • 1 muna
    • 100 g hapukoort
    • kimp rohelist tilli