postthumb

Lemmikpasta kalkuni-kintsulihaga

Mul on tunne, et olen avastanud enda jaoks ühe kõige lemmikuma pastaretsepti. Valmis see täpselt nii, nagu ikka, kui tahad miskit kiiresti valmivat rooga teha – ühesõnaga kasutad neid aineid mis parasjau leidub. Kui läheb õnneks, talletad retsepti käeulatuses olevale paberilehele, et seda rooga ka edaspidigi katsetada. Seekord läks õnneks – tulemuseks oli üks väga maitsev pasta.

Valmistamine

Keeda pennesid soolaga maitsestatud keevas vees seni, kuni need on pooleldi pehmed ehk al dente, seejärel kurna.

Samal ajal haki sibul peeneks ning kuumuta kergelt õliga piserdatud pannil klaasjaks. Lisa hakkliha ning kuumuta kuni roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel lisa 4 sl tomatipasta ning puljong. Hauta keskmisel kuumusel ca 5 minutit. Seejärel sega sisse peeneks hakitud basiilikulehed, valmiskeedetud pasta, ülejäänud 2 sl tomatipastat ning väikesteks tükkideks lõigatud mozzarella. Sega korralikult läbi, vajadusel maitsesta. Serveeri koos riivitud parmesaniga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 250 g pastat (pennesid)
    • 0,5 sibulat
    • 300 g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha
    • 6 sl tomatipastat
    • 2 dl köögiviljapuljongit
    • soola, pipart
    • peotäis basiilikulehti
    • 75 g mozzarellat
    • parmesani