postthumb

Lihapallid koriandriga

Viimasel ajal olen valmistanud erinevaid lihapallikesi rannamõisa uuest tootest – hakitud kalkuni rinnalihast. Eesmärgiks siis katsetada ning imestada kui vähe rasva võib ikka üks toode sisaldada (olgu öeldud, et 100g tootes on rasva kõigest 0,8g – panem mõtlema, eks ju?). Igastahes kevad on ukse ees ja suvi lähenemas, ma kujutan ette, kui mitmed spordisaalid on täis suveks-saledaks mõtlejaid, nii et antud kalkuni hakitud rinnaliha on ju siis nagu täpiks i-peal.

Valmistamine

Sega omavahel kokku kõik ained. Võimalusel lase lihapallimassil külmkapis maitsestuda ca 30 min. Vormi käte vahel pisikesed pallikesed ning küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 450 g Rannamõisa Hakitud kalkuni rinnaliha
    • 1 küüslauguküüs, purustatuna
    • 3 sl kreeka pähkleid, peeneks hakituna
    • 0,5 tl cayenne pipart
    • 1 tl jahvatatud koriandrit
    • 0,25 tl musta pipart
    • 0,25 tl soola
    • 2 sl hapukoort
    • 50 g riivsaia