4-le

Lihtne oasalat pirni ja lepasuitsuse broilerikintsulihaga

Pärast pikka tööpäeva ei ole tihtipeale jõudu-tahtmist-tuju kohe hirmsasti kokkama hakata, pealegi haigutab külmkapist vastu tühjus ja pere istub juba ammu ootusärevalt laua taga (tuleb tuttav ette?). Sellisel juhul aitab see salat hädast välja, sest ei nõua palju komponente ja kogu tegemine seisneb nende hakkimises ja kokku segamises. Mäletan, kui ma veel väike olin, tegime vennaga vanematele nädalavahetuse hommikuti üllatushommikusööke – see salat sobiks hästi ka ühte sellisesse hommikusse. Hästi lihtne ja maitsev.

Valmistamine

Pese porru, pirnid ja loputa korralikult oad. Lõika porru pooleks ja viiluta u 0,5 cm viiludeks. Puhasta pirnid seemnekojast (soovi korral võid ka koorida) ning lõika suupärasteks tükkideks, tee sama lihaga. Pane kõik komponendid suurde kaussi, lisa jogurt, majonees ja sool ning sega korralikult läbi.


Retsept ja foto: Marju Randmer

Koostisosad

    • 1 keskmine porru
    • 2 pirni
    • 800g konservube (mulle meeldib eriti ubade kokteil)
    • 1 pk (u 180g) Rannamõisa marineeritud lepasuitsu broilerikintsuliha “Maiuspala”
    • 4 sl maitsestamata jogurtit
    • 1 sl majoneesi
    • soola