Pearoog

Lihtne pikkpoiss

Ma olen päris kindel, et palud murravad pead selle üle, mida pärast pikka tööpäeva oma perele õhtusöögiks valmistada. See valmiv toit peaks olema lihtne, kiirelt valmiv ning loomulikult toitev. Siin üks lihtne pikkpoisi idee ja retsept nädala alguseks.  Pealegi saab seda ka järgmisel päeval perele pakkuda.

Valmistamine

Pane kõik koostisained kaussi ning sega ühtlaseks massiks. Aseta saadud mass ca 30 minutiks külmkappi. Seejärel vormi jahuste käte abil kokkusegatud hakklihamass piklikuks. Aseta võiga määritud ahjuvormi ning piserda kergelt üle oliiviõliga. (Kaaslaseks pikkpoisile lisa kooritud kartuleid). Küpseta 200 kraadi juures ca 1 tund.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 800 g Rannamõisa Hakitud kalkuni kintsuliha
    • 2 muna
    • 2 dl riivsaia
    • 4 pk  kiirsupipulbrit juustuga (kasutasin Knorr' i)
    • 100 g hapukoort
    • 1 sl mahedat sinepit