postthumb
2
35 min
Pearoog
Maitsev

Linnulihast strooganov

Üks õige strooganov sisaldab rohkelt liha ning rammusat kreemjat kastet, mis valmib hapukoorest, veinist, rõõsast koorest ning maitseainetest. Üks lihtne retsept on alljärgnev!
Retsept: Heimar Kuuskler/ Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika lihast ribad või kuubikud, kuumuta pannil võis tükeldatud sibula ja purustatud küüslauguga, lisa seened ja jätka kuumutamist. Seejärel lisa valge vein ja hauta mõned minutid, et alkohol aurustuks. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa vesi. Hauta mõned minutid tasasel tulel. Lisa vahukoor, lase vaikselt keema tõusta ja lisa pidevalt segades hapukoor ja sinep – vahetult enne serveerimist lisa ka tükeldatud maitseroheline.

Naudi koos värskelt keedetud kartuliga või röstitud tumeda seemneleivaga.

Koostisosad

    • 200 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 50 g võid
    • 100 g mugulsibulat
    • 20 g küüslauku
    • 100 g (pruune) šampinjone
    • 50 g valget veini
    • 0,5 dl vett
    • 75 g 35%-list koort
    • 75 g hapukoort
    • 1-2 spl Dijoni sinepit
    • lehtpeterselli ja/või murulauku
    • soola, pipart
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun