Maasikasalat grillitud broilerifileega

Tänu retseptis kasutatud luu ja nahaga broilerifileele jääb lõpptulemus äärmiselt mahlane. Kui seda toodet poest ei leia, siis võib kasutada ka tavalist broilerifileed. Retsept: Heimar Kuuskler.

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega omavahel Dijoni sinep, mesi, õli ja aseta broilerifilee marinaadi. Masseeri kergelt sõrmeotstega. Lase seista vähemalt 30 minutit ja küpseta kuumal söegrillil. Viska sütele külmas vees leotatud lepa või õunapuu laastusid ning sulge grillikaas, et suitsu maitse imenduks fileesse. Küpseta broilerifileed u 10minutit, et liha saaks kondi juurest küpseks ja tõsta grillilt mõneks minutiks lõikelauale. Lõika röstsaia viiludest välja rattad (kasuta näiteks kruusisuud) ja rösti. Määri peale karulaugupestot.

Lõika küpsed maasikad sektoriteks ja maitsesta balsamico-siirupi, riivitud apelsinikoorega, värskelt pressitud apelsinimahlaga ja aseta röstitud saiale. Sega rukola oliiviõliga ja aseta maasikatele. Lisa veel mõned õhukesed viilud redist. Hea nipp on pestot kevadeti suures koguseses ette valmistada. Ülejäänu saab külmutada, et oleks suvel hea salatitele maitset anda. Selleks pese karulauk jooksva sooja veega, aseta blenderisse ja lisa oliiviõli. Püreesta ja lisa riivitud juust, ahjus röstitud ja kohviveskis purustatud India pähklid ning ahjus kergelt röstitud seedermänniseemned – serveeri grillitud broilerifileega. Kaunista petersellilehtedega.

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa broilerifileed luu ja nahaga
    • 4 tl Dijoni sinepit
    • 2 tl mett
    • 2 spl rapsiõli
    • soola, must terapipart
    • 2 viilu röstsaia
    • 140 g värskeid maasikaid
    • 2 spl balsamico-siirup
    • 1 apelsin
    • rukolasalatit
    • 2 spl oliiviõli
    • 4 redist (punane)
  • Karulaugupesto
    • 400 g karulauku
    • 300 g Parmesani juustu
    • 200 ml oliiviõli
    • 100 g seedermänniseemned
    • 100 g India pähkleid