Magus-hapuskastmes krõbe kana

Need kes teavad eestis olevate hiina toidukohtade kuulsat krõbedat kana magus-hapukastmes, siis järgnev retsepti on täpselt seesama. Krõbedad kanatükid, mis koos äärmiselt maitsva kastmega selle õige koosluse moodustavadki. Kastme valmistamisel lähtu oma maitsemeeltest – see peab jääma natuke magus, natuke hapu, natuke soolane ja …… ühesõnaga peab kastmes olema kõike täpselt parasjagu. Retsept pisut muudetuna nami-namist.

 

Valmistamine

Tükelda broilerifileed 2 cm tükkideks. Klopi munavalged kergelt vahule, lisa juurde, hakitud küüslauguküüned ja sojakaste. Lisa broileritükid ning lase marinaadis maitsestuda vähemalt 3 tundi.

Kastme valmistamiseks lõika puhastatud sibul ja paprika õhukesteks ribadeks. Kuumuta pannil mõlemad õlid ning prae sibulad pehmenemiseni. Lisa riivitud ingver ja paprika ning prae neid mõni minut. Lisa ketšup, äädikas, sojakaste, tärklis. Lisa puljong ning maitsesta soola ja suhkruga. Lase madalamal kuumusel kastmel podiseda, kuni see pakseneb. Maitsesta lõplikult.

Võta kanatükid marinaadist ning paneeri neid kartulijahus. Kuumuta pannil tubli kogus õli ning prae paneeritud kanatükke õlis kuni need on kuldes ning krõbedad. Enne serveerimist lisa kanatükid kastmele. Serveeri koos riisiga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • 2 munavalget
    • 4 sl heledat sojakastet
    • 3 küüslauguküünt
    • õli
  • Magushapu kaste
    • 1 suur sibul
    • 3 punast paprikat
    • 2 sl seesamiõli
    • 2 sl päevalilleõli
    • 1 tl riivitud ingverijuurt
    • 10 sl ketšupit
    • 4 sl riisiäädikat
    • 5 sl heledat sojakastet
    • 2-3 sl kartulitärklist
    • 5 dl kanapuljongit
    • 1 tl soola
    • 4 sl suhkrut
    • Paneerimiseks kartulitärklist