postthumb
Pearoog

Magus-hapuskastmes krõbe kana

Magushapu kana on üks aegumatu hitt igal ajal – olgu selleks siis jahe sügis või kuum suvi. Üldjuhul meeldib ka lastele, mistõttu ei pea köögi söögilaua äärest näljasena lahkuma. Kõige sobivam on serveerida seda loomulikult riisiga, kuid lisanditena sobivad ka läätsed, kuskuss ja muu meelepärane!

Valmistamine

Tükelda broilerifileed 2 cm tükkideks ning maitsesta soola ja pipraga.

Kastme valmistamiseks lõika sibul ja paprika õhukesteks ribadeks. Kuumuta pannil õli ning prae sibulad pehmenemiseni. Lisa riivitud ingver ja paprika ning prae neid mõni minut. Lisa tomatipasta, äädikas, sojakaste, tärklis. Lisa puljong ning maitsesta soola ja suhkruga. Lase madalamal kuumusel kastmel podiseda, kuni see pakseneb. Maitsesta lõplikult.

Paneeri kanatükke kartulijahus. Kuumuta pannil tubli kogus õli ning prae paneeritud kanatükke õlis kuni need on kuldsed. Enne serveerimist lisa kanatükid kastmele. Serveeri

Koostisosad

  • Magushapu kaste
    • 1 suur sibul
    • 3 punast paprikat
    • 4 sl õli
    • 1 tl riivitud ingverijuurt
    • 10 sl tomatipastat
    • 4 sl riisiäädikat
    • 5 sl heledat sojakastet
    • 2-3 sl kartulitärklist
    • 5 dl kanapuljongit
    • 1 tl soola
    • 4 sl pruuni suhkrut
    • Paneerimiseks kartulitärklist