4-le
Salatid

Magusa mekiga salat suitsujuustu ja toorsingiga

Salat, millele on omane uskumatu mahlasus ning kergelt suitsujuustusel tummine maitse. Küigele krooniks on salatisse peidetud ka toorsingi lõigud. Suviselt kerge ja maitserikas.

 

Valmistamine

Sega väiksemaks rebitud salatilehed, suitsujuust ja hapukoor omavahel, maitsesta soolaga. Jaota salat taldrikutele. Sega omavahel pirnikuubikud ning ribadeks lõigatud toorsuitsusink ning aseta taldrikule salatile.

Haki basiilik peeneks ning sega see oliiviõliga. Maitsesta soolaga. Piserda kaste salatile.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 200 g erinevaid rohelisis salateid
    • 100 g peenelt riivitud suitsujuustu
    • 4 sl hapukoort
    • 3-4 küpset pirni
    • 150 g Rannamõisa toorsuitsu kalkunikintsulihalõiked 'Prantsuse'
    • meresoola, pipart
  • Kaste
    • 0,5 sl oliiviõli
    • peotäis basiilikut
    • meresoola