postthumb
1tk
10 min

Magusas marinaadis kalkunifilee

Ei tohi ehmatada retsepti nimest – see marinaad on küll magus, kuid lõpptulemusena jääb liha juurde meeldivalt õrnmagus-tšilline mekk, mis paljude sööjate heakskiidu pälvib. Lisaks on sinnasamasse marinaadi maitsestuma pandud 10 cm pikkused varsselleri jupid, mis koos lihaga grillides imemaitsvaks lisandiks on.

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega marinaadi ained omavahel. Lõika kalkunifilee u 1-2cm viiludeks ning pista lihatükid marinaad. Lõika sellerid 10 cm juppideks ning pista need samuti liha juurde. Sega kätega, et kõik saaks marinaadiga kaetud. Sulge kaanega ning lase lihal üleöö maitsestuda. Vahetult enne grillimist maitsesta lihad kergelt soola ning küpsea grillil valmis.

Lisaks sellerile marineeri ka bataati, maapirni ja peeti.

Koostisosad

    • 700 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • mõned sellerivarred
    • soola
  • Marinaad
    • 2 sl (kerge kuhjaga) fariinsuhkrut
    • 3 sl palsamiäädikat
    • 2 sl oliiviõli
    • 2 sl heledat sojakastet
    • 1-2 tl cayenne pipart (olenevalt, kui tulist liha soovite)
    • kimbuke tüümiani, peeneks hakituna