4
1 h 15 min

Mahlased kanakoivad odratangude ja porgandiga

See on üks lihtne retsept, mis ei vaja üleliia ettevalmistamist ega ka keerulisi komponente. Vaja on vaid kanakoivad pannil pruunistada ning seejärel kogu roog ahju küpsema panna. Pisut ootamist ning seejärel võib juba terve pere söögilaua taha sööma tulla.

Valmistamine

Kuumuta potis pisut õli, lisa kanakoivad (naha pool alla) ning pruunista need mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Viiluta sibul ning lõika puhastatud jja kooritud porganditest viilud või kangid. Lisa köögiviljad vormi ning kuumuta läbi. Lisa ka odratangud, loorberilehed, puljong, tomatipasta ning petersell.  Sega läbi ning kuumuta umbes minutijagu. Seejärel aseta vorm ahju (kata kaanega) ning küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit.

Enne rooga lisamist loputa odratang väga hoolikalt voolava vee all!
Eriti mugav on selle valmistamiseks kasutada küpsetusvormi, mis võib rännata otse
pliidilt ahju!

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 kanakoiba
    • soola, pipart
    • 0,5 sibulat
    • 3 porgandit
    • paar peotäit odratangu*
    • 3 loorberilehte
    • 7,5 dl köögiviljapuljongit
    • 4 sl tomatipastat
    • 2 sl hakitud peterselli