postthumb
10
30 min

Maksapasteet marineeritud sibulaga

Kindlasti on paljudel oma kõige lemmikum pasteediretsept välja kujunenud. Üheks hetkeks pange aga see kindel retsept kõrvale ning proovige valmistada alljärgnevat kanamaksapasteeti marineeritud sibulaga.

Sedasama retsepti kohtate ka veebruarikuu (2014) Mari ajakirjas koos pasteedi valmistamise nõuannete ja nippidega. Algne retsept pärineb aga kokaraamatust “Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini.”

 

Foto: Andra Kalda (ajakiri Mari)

Valmistamine

Lõika sibul õhukesteks viiludeks ja pane koos palsamiäädikaga kaussi. Hoia sibulaid marinaadis vähemalt kolm tundi kuni üleöö. Seejärel küpseta nõrutatud sibulaviile õliga piserdatud kuumal pannil, lisa õhukesed porgandiviilud. Prae seni, kuni sibul on klaasjas. Tõsta kõrvale. Prae maks samal pannil kõrgel kuumusel õlisel pannil mõlemalt poolt küpseks. Maitsesta soola ja pipraga, lisa juurde eelnevalt küpsetatud sibul-porgand. Vala juurde rõõsk koor ja lase minut haududa, tõsta segu kaussi. Lisa kaneel, või ja maitseained ning püreesta mass ühtlaseks. Lase massil jahedas jahtuda.

Praadimisel kasuta õli asemel hoopis peekoni- või pardirasva!

Koostisosad

    • 1 sibul
    • 3 sl palsamiäädikat
    • 1 viilutatud porgand
    • 250 g Rannamõisa jahutatud pardi- või broilerimaksa
    • 1 dl rõõska koort (35%)
    • 0,25 tl kaneeli
    • 50 g võid
    • soola, pipart, suhkrut