postthumb
4-le

Mandlikana vokitud peediga

Mandlikana on kerge vahepala enne suuremat õhtusööki näiteks. Lihtne valmistada ning kõrvale peedisõprade rõõmuks vokitud peediribad. Kiire ja lihtne.

Valmistamine

Klopi munad veega kergelt lahti, purusta mandlilaastud peeneks. Maitsesta jahu soolaga. Püherda broilerifileetükke esmalt jahus, seejärel kasta munasse ning siis püherda mandlipurus. Toimi nii kõikide broileritükkidega. Seejärel pruunista tükke kuumal õliga kaetud pannil igast küljest kuldseks. Järelküpseta ahjus fooliumi all 175 kraadi juures 8-10 minutit.

Lõika peet 3 mm paksusteks ketasteks, seejärel lõika kettad õhukesteks ribadeks. Kuumuta pannil õlid, lisa peediribad ning kuumuta kõrgel kuumusel mõni minut. Maitsesta pipra ning Teriyaki kastmega. Raputa sekka veidi parmesanilaaste, idusid ning serveeri koos mandlikanaga.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa jahutatud broilerifileelõikeid
    • 2 muna
    • 1 sl vett
    • mandlilaaste
    • jahu, soola
  • Vokitud peet
    • 500 g toorest peeti, koorituna
    • 1 sl seesamiõli
    • 2 sl oliiviõli
    • pipart
    • Teriyaki kastet
    • parmesani
    • lutserni idusid