postthumb
6-le

Marineeritud maks ja suvine salat

Subproduktid on justkui alahinnatud tooraine ning leiab väga vähe kasutust mitmetes kodudes. Veidi mõtteid ja fantaasialendu ning neist võib valmistada imepäraseid roogasid. Siinkohal tulebki appi Rannamõisa linnuliha, kes pakub oma tootevalikus mitmesuguseid subprodukte – broilerimaks, -pugud, -südamed. Veidi nende toodete tutvustamiseks leiavad avaldamist siin blogis paar nädala jooksul erinevad retseptid subproduktidest.

Suvi on salatite aeg. Kuum suvi on eriti kohustuslik salatite aeg. Seetõttu üks äärmiselt maitsev salatiretsept, milles on kasutatud eelnevalt marineerima pandud broilerimaksa. NB! Maksa grillimisel jälgi, et ei küpsetaks liiga madala kuumuse juures, nii võivad maksatükid jääda tuimad.

 

Valmistamine

Sega kokku marinaadiained kausis ning aseta sellesse maksatükid. Aseta kausile kaas ning marineeri maksa üleöö. Seejärel puhasta maksatükid marinaadist ning küpseta grillil, vahepeal soolaga maitsestades ning tükke keerates, valmis. Sega salatilehed pooleks lõigatud tomatite, riivitud parmesani (jäta veidi kaunistuseks) ja munaviiludega. Aseta salatisegu taldriku(te)le ja raputa peal pesto. Kõige peale pane grillitud maksatükid, serveeri parmesanilaastudega.

Fotod: Ragne Värk

Koostisosad

    • 700 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
    • soola
  • Marinaad
    • 2 sl valgeveiniäädikat
    • 5 küüslauguküünt, purustatuna
    • 0,5 tl pipart
    • 1 sl õli
    • poole apelsini pressitud mahl
    • ca 10 cm jupp porrut, hakituna
  • Salati jaoks
    • rohelisi salatilehti (meelepäraseid)
    • 250 kirsstomateid
    • 100 g parmesani
    • 3 keedumuna
    • 4-5 sl pestot