postthumb
Grilltoidud

Mee-apelsinimarinaadis kalkuniliha

See marinaad on mõeldud inimestele, kes eelistavad klassikalistele maitsetele lisaks uudseid maitseid. Selle marinaadiga annab lihale jõudu tsitruseline apelsin ning mesi. Loomulikult suured tervitused algavale jaanipäevanädalale. Lõpptulemuses on tunda magusust ning apelsini.

Valmistamine

Sega marinaadi ained omavahel. Lõika kalkunifilee tükkideks ning pane marinaadi marineerima 3 tunniks kuni üleöö. Vahetult enne küpsetamist lisa lihatükkidele õrnalt soola. Seejärel pane lihad grillvarraste otsa (grilltikke eelnevalt leotades ca 20 minutit) ning grilli või küpseta 5-7 minutit 225 kraadi juures.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa Jahutatud kalkunirinnafileed või –kintsuliha
  • Marinaad
    • 1 sl mett
    • 1 apelsinist pressitud mahl ja riivitud koor
    • 0,5 sl mahedat sinepit
    • soola