postthumb
4
2 h 30 min

Meeglasuuriga ahjupart

Külm aeg lausa nõuab soojendavaid ja toitvaid ahjuroogasid. Jõulud on lähenemas ning õige aeg on ka vastavalt hooajale erivatele linnulihast praadidele mõelda. Mine tea, ehk leiab mõni katsetamise käigus tekkinud lemmik ka tee jõululauale. Niisiis alljärgnevalt üks lihtne retsept pardist – hea mugavusroog, mis ei nõua rohket tähelepanu. Tänu küpsemise lõpul peale pandud meeglasuurile küpseb part isuäratavalt kuldseks:)

 

 

Foto Ragne Värk

Valmistamine

Loputa part kuuma vee all (selleks, et nahk tõmbaks trimmi) ning kuivata seejärel majapidamispaberiga. Vajadusel eemalda pardilt üleliigsed kelmed. Hõõru part seest ja väljast korralikult kokku soola ja pipraga. Torgi kahvliga ettevaatlikult peale väikesed täkked, et rasv hõlpsamini väljuks. Seejärel pane part paraja suurusega ahjuvormi(mitte liiga suurde) rindkere all pool. Küpseta kaane või fooliumiga kaetult 140 kraadi juures 2 tundi.

Tõsta seejärel ahjukuumus 190 kraadini. Vala ära vormi tekkinud pardirasv (sellest saad valmistada imelisi praekartuleid). Sega glasuuriks mõeldud ained omavahel kokku ning nirista see pardile. Nüüd jäta part vormi rindkere üleval (nirista ka peale glasuuri) ning küpseta 190 kraadi juures 20 minutit. Seejärel lase linnul fooliumi või kaane all rahuneda ca 20 minutit.

Järgijäänud pardipraest valmista vokirooga, rohke täidisega ciabattat või pastat.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud part
    • soola, pipart
  • Glasuur
    • 2 sl (kuhjaga) mett
    • 2 sl mahedat sinepit
    • 2 sl punase veini äädikat
    • 2 sl heledat sojakastet