postthumb
8 tk

Meekastmega rukolasalat toorsuitsu kalkuni rinnafileega

Retseptid kasutatav toorsuitsu kalkuni rinnafilee on äärmiselt sõltuvust tekitava maitsega, mistõttu sobib see ka niisama patustamiseks või näiteks veini kõrvale.  Antud retseptis on tooaine salatis, mis pistetud lihtsasti valmistatud korvikestesse. Seda retsepti koguseliselt parajalt lihtne meelde jätta, lisaks võtab salati valmistamine aega vaid hetke.

 

Valmistamine

Salatikorvikeste valmistamiseks lõika lavaššist ca 13x14cm tükid ning vooderda lavašširuuduga muffinipanni sisemus. Küpseta muffiniaukudesse pandud korvikesi 175 kraadi juures seni kuni need muutuvad kuldpruuniks (sellele ei kulu väga palju aega)

Pane rukola kaussi. Rebi mozzarella väiksemaks, haki pirn kuubikuteks ning lõika kalkuni rinnafilee hösti õhukesteks viiludeks. Lisa kõik komponendid segades rukolale seltsiks. Kastme valmistamiseks, sega omavahel palsamiäädikas ja mesi ning nirista see salatile. Aseta salat küpsetatud korvikestesse ning serveeri kohe.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 lavaššileht
    • Paar peotäit rukolat
    • 100 g mozzarellat
    • 100 g pirni
    • 100 g Rannamõisa toorsuitsu kalkuni rinnafileed
  • Kaste
    • 2 tl palsamiäädikat
    • 2 tl mett